Izvješće PU Brodsko-posavske

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Izvješće PU Brodsko-posavske

Postaj by Admin on 17.06.11 9:22Športom protiv nasilja
Danas s početkom u 12 sati u dvorani Osnovne škole „Ivan Meštrović“ u Vrpolju, održana je svečanost projekta pod nazivom „Pomoć Tae-kwon-do klubu Vrpolje“. Ovaj projekt je sastavni dio preventivnog programa u organizaciji Policijske uprave brodsko-posavske pod nazivom „Športom protiv nasilja“, koji će se provoditi tijekom 2011. godine.
Uz predstavnike policijske uprave kao glavnog inicijatora, suradnici u ovom projektu su Županija brodsko-posavska, Osnovna škola „Ivan Meštrović“, te Općin: Vrpolje, Slavonski Šamac i Velika Kopanica.
Na svečanosti je izvršena primopredaja sportske opreme „tatamija“, „Tae-kwon-do klubu Vrpolje“. Županija brodsko-posavska je izdvojila šest tisuća kuna, Općina Vrpolje, Općina Velika Kopanica i Općina Slavonski Šamac po dvije tisuće kuna, koji su na ovakav način pomogli klubu, te je kupljena neophodna sportska oprema za normalno funkcioniranje. Radi se o nabavci strunjača, tzv. „tatami“ koji čine dva ringa dimenzija 7 x 7 m, čije se cijena kreće oko 12 tisuća kuna, a koje si članovi kluba nisu sami mogli priuštiti.
Članovi kluba nisu mogli skriti oduševljenje novom sportskom opremom, te su na svečanosti pokazali dvoje demo izvedbe posjetiteljima. Brojna djeca, mladi, njihovi roditelji i drugi građani, također su mogli pogledati i zanimljivu pokaznu vježbu pripadnika Interventne jedinice policije.
Cilj ovog projekta je bio pomoć klubu u nabavci sportske opreme za trening i normalno funkcioniranje, usvajanje borilačkih vještina, ublažavanje agresije, pozitivno korištenje tjelesnih sposobnosti, te sportskim aktivnostima utjecati na smanjenje straha. Bitno je smanjiti broj djece i mladih s poremećajima u ponašanju ili broj onih koji su izloženi progresivnom napredovanju poremećaja u ponašanju. Pridaje se i na važnosti razvijanja stavova, znanja, vrednota i ponašanja sukladnih poticajnom nenasilnom odgoju djeteta. Naglasak je i na poboljšanju odnosa mladih, kako jednih prema drugima tako i prema okolini, te ih putem sportskih aktivnosti naučiti kako se prihvaćaju postojeća pravila. Kroz sportske aktivnosti treba afirmirati pozitivne vrijednosti, promicati ljudska prava, toleranciju, nenasilje i pozitivnu socijalnu afirmaciju, te razvijati prijateljski i partnerski odnos povjerenja na relaciji djeca – policijski službenici.
Policijska uprava brodsko-posavska nastavlja sa provedbom sličnih preventivnih aktivnosti, te uporno nastoji djecu i mlade potaknuti bavljenjem ovom vrstom sporta, kao i drugim vrstama sporta, kako bi na taj način prevenirala nasilje među mladima. Bavljenje ovakvim borilačkim sportom od malih nogu djeca se uče disciplini i poštivanju pravila i doprinosi se podizanju svijesti među mladima da je nasilje negativna pojava, a bavljenje sportom i druženjem pozitivno.
avatar
Admin
Admin
Admin

Male
Broj postova : 3343
Age : 62
Location : Nova Gradiška
Registration date : 18.12.2007

http://www.novogradiscani.com

[Vrh] Go down

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.